Hastighedsmåler

Betaler du også for noget, du ikke får? Det gør du ikke som kunde hos Fibia!

Mange internetleverandører arbejder med "op til"-hastigheder - men ikke Fibia.

Bestiller du Waoo! fiberbredbånd fra Fibia, får du altid den hastighed, du betaler for. Vi giver hastighedsgaranti på din forbindelse, så du ikke behøver at være i tvivl om du har båndbredde nok - for det har du!

Brug hastighedsmåleren herunder til at teste, om du betaler for en hastighed, som du ikke får.

Sådan foretager du den mest korrekte hastighedstest

Når du tager en hastighedstest, skal du være opmærksom på forudsætningerne for korrekt måling:

  • Foretag målingen med et kabel direkte tilsluttet din fiberboks
  • Slå dit trådløse netværk fra
  • Luk alle kørende programmer
  • Brug godkendte kabler (CAT-5e eller CAT6)
  • Slå din indbyggede firewall og dit antivirus program fra (husk at slå den til igen efter testen)
  • Brug en nyere computer

Er resultatet ikke som du forventer, skal du følge denne vejledning:

 

Hastighedsmåleren kan desværre ikke bruges på mobil.

Se om du kan få lynhurtigt fibernet

 

Prøv vores fibertjekker

Hastighedstest

Det er en god idé løbende at holde øje med hastigheden på dit internet, specielt hvis du lige har skiftet udbyder. På den måde er du sikker på, at du altid får den hastighed, som du betaler for. Problemerne ved fastnet internet er, at udbyder ikke altid kan leve op til de hastigheder, som de lover. Derfor er det i dag et krav, at de kan stå inden for en minimumshastighed, og det er altså den du skal tjekke efter, når du laver en hastighedstest.

Fordelen ved at vælge fiberbredbånd er, at du altid får den hastighed du betaler for.

Test internethastighed

Det er meget simpelt at teste internethastigheden hos Fibia. Alt du skal gøre er at trykke på knappen Start Test herover, også får du resultatet direkte på skærmen. Når du tester hastigheden er det ikke alene upload og download, som er relevant at kigge på.

Hastighedstesten undersøger ligeledes pinghastigheden, som er den forsinkelse, der er mellem din computer og den server, som står for hastighedstesten. Spiller du mange spil på computeren er det vigtigt, at pinghastigheden er lav, især hvis du skal reagere hurtigt.

Få den mest korrekte hastighedstest

For at få så nøjagtig en hastighedstest som muligt, er der nogle forudsætninger, du skal tage højde for. Anvender du et trådløst netværk i hjemmet, skal du slå det fra og i stedet foretage målingen direkte på internetboksen med godkendte kabler (Cat. 5e eller 6). Du kan nemlig ikke undgå, at det trådløse netværk vil skabe forringelser i hastigheden. Ligeledes skal du lukke helt ned for alle kørende programmer, og slå den indbyggede firewall og antivirus program fra. Det er dog vigtigt at huske og slå den til igen efter testen.

Der er mange faktorer som spiller en rolle, men alt andet lige, vil en nyere computer give et mere præcist resultat af hastighedstesten.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og til at målrette annoncer. Ved at bruge Fibia.dk, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

OK