Hastighedsmåler

Hvad kan en hastighedsmåler? 

At tage en hastighedsmåling på sit internet, kan være en god idé, men er noget de fleste glemmerMange døjer nemlig med langsomt internet, selvom deres internetudbyder har lovet en højere hastighed. Derfor bør du løbende holde øje med dit internets hastighed. 

En hastighedsmåler kan hjælpe dig med at måle hastigheden på dit internets evne til at downloade og uploade. Det betyder, at den måler, hvor hurtigt din forbindelse henter data fra internettet eller sender data til internettet. For de fleste er det evnen til at downloade, som er vigtigst. Download hastigheden afgør nemlig kvaliteten på eksempelvis streaming og gaming, samt hvor hurtigt du kan downloade filer.  

Sådan foretager du en hastighedsmåling

Du kan måle dit internets hastighed ved at bruge hastighedsmåleren her på siden. Det er nemt og gratis, og tager ikke særlig lang tid. Dog er der et par ting, du kan gøre for, at testen bliver mere præcis. 

  • Du kan godt have Wi-Fi tændt, men vær sikker på, at du har tilknyttet din computer direkte til routeren via internetkablet. 
  • Luk alle programmer, som kører på din computer. Dette gælder også browsere og antivirusprogrammer. 
  • Hvis du kan, så brug den nyeste computer i hjemmet.

Hvad kan få hastighedsmåleren til at vise langsomt net?

Der er flere ting, som kan påvirke hastighedsmålingen, eller få ens computer til at føles langsom. Det kan for eksempel være, hvis du har for mange browsere åbne eller foretager downloads af store filer.  

Hvis du har en almindelig bredbåndsforbindelse, kan hastigheden også påvirkes af, hvor langt du er fra bredbåndscentralen, samt hvor mange du deler internet med.  

Hvis du gerne vil være sikker på at få den hastighed, som du betaler for, så læs mere om vores hastighedsgaranti her