Hastighedstest på mobil

At tage en hastighedstest på dit internet er nemmere end du tror. Det kan nemlig gøres direkte fra din mobil. Det er vigtigt løbende at holde øje med, hvor hurtigt eller langsomt dit internet er, da du ofte kan komme til at betale mere for din forbindelses hastighed, end hvad du egentlig får.

En hastighedstest på mobil måler, hvor hurtigt din internetforbindelse downloader og uploader. Hvad det betyder for dig, er for eksempel, hvor hurtigt din forbindelse kan loade videoer og billeder eller, hvor hurtigt du kan uploade og vedhæfte filer.

 

Sådan foretager du en mobil hastighedstest

Du måler din internethastighed til din mobil direkte her på siden. Det foregår på cirka samme måde som på en almindelig computer.

  • Luk alle browsere eller apps, som bruger internettet
  • Test forskellige steder i dit hjem
  • Test forskellige tidspunkter på dagen

Bedste hastighedstest på mobil via Fibernet hos Fibia

Hvis du vil have Danmarks bedste internetforbindelse hos Fibia, kan du med fordel se, om du kan få vores fibernet hjem til dig. Vi udvider konstant de områder, hvor det er muligt at få fibernet gennem os. Det betyder, at hvis du ikke aktuelt kan få vores fibernetforbindelse hjem til dig, kan du skrive dig på en liste.

Når du får fibernet fra Fibia hjem til dig, får du del i mange fantastiske fordele. Vi giver symmetriske hastigheder, så du har den samme hastighed, uanset om du downloader eller uploader. Det giver de bedste forudsætninger til dit brug af internettet på mobilen eller computer.

Ligeledes tilbyder vi båndbredde nok til hele familien, hvor det ikke er vigtigt hvor i huset, I befinder jer. I vil alle kunne nyde godt af vores fibernet. Afslutningsvis tilbyder til en hastighedsgaranti, hvilket er vores forsikring om, at du får den hastighed, du betaler for. 

Hastighedsgaranti med fiberbredbånd fra Fibia

Vil du gerne være sikker på, at du rent faktisk får den hastighed, du betaler for, er fibernet løsningen. Med fibernet fra Fibia kan vi altid garantere dig den hastighed, du betaler for – som minimum. Så hvis du gerne vil være garanteret hurtigt internet for pengene, så læs mere om vores hastighedsgaranti her.

Kan jeg selv fikse det?

Før du går ud og anskaffer dig en ny forbindelse eller udbyder, er der nogle tricks du kan prøve derhjemme.

  • Tjek placeringen af din router – routeren skal som hovedregel altid være placeret 1-1,5 meter fra gulvet.
  • Placér ikke din router op ad radiatorer, tæt på andet elektronik eller i et skab. Ligeledes gælder det, at jo færre fysiske forhindrer, jo bedre signal.
  • Bor du i et stort hus, har én router ikke nok rækkevidde til at nå ud i hele huset. Monter eventuelt endnu en router i huset.
  • Placer routeren i det rum, hvor du anvender internettet mest – men sørg for at ledningen til hovedstikken ikke er mere en 3 meter fra routeren. En lang ledning vil svække forbindelsen.
  • Anvend en nyere router, der bruger N- eller A/C standard i stedet for de ældre B/G-standard.
Skal jeg have nyt net?

Har du prøvet alle ovenstående punkter, og er din internetforbindelse stadigvæk langsom, er det tid til at skifte net. Det kan være, at du blot skal opgradere din internetforbindelse, fordi du ikke har gjort det i mange år. I dag betaler mange husstande alt for meget for en lille hastighed – blot fordi de ikke har fulgt med udviklingen og opdateret sit abonnement.

Hvor kan jeg få det, og hvad skal jeg overveje i denne proces?

Inden du går ud og anskaffer dig nyt internet, er der nogle overvejelser at gøre. Først og fremmest: hvilken hastighed har du brug for? Der er forskel på, hvilken type internet du ønsker at anskaffe dig. Har du mulighed for at få fibernet, vil din hastighed ikke påvirkes af vind og vejr eller hvor mange, du deler forbindelsen med. Den hastighed du vælger, skal afspejle, hvad du ønsker at bruge din forbindelse til. Skal du blot tjekke mails og surfe rundt på nettet, behøver du ikke at vælge din hurtigste hastighed, der findes – skal du derimod up- og downloade store filer og se film online, skal du ikke vælge den mindste hastighed. Værd realistisk, når du vælger den ønskede hastighed, ellers bliver du blot skuffet, når hastigheden igen føles for langsom.

Prøv vores fibertjekker