Net test – Se om du betaler for meget for dit internet!

Mange danskere kan stå i den situation, at de betaler for meget for deres internetforbindelse. Det er derfor vigtigt, at du løbende hastighedstjekker din forbindelse. Mange af de nuværende internetleverandører leverer hastigheder, der kan karakteriseres som ”op til”-hastigheder. Det betyder, at du næsten aldrig vil få fuldt udbytte af din internetforbindelse – Det er godt nok surt at betale for noget, som man ikke får.

Hvis du bestemmer dig for at købe Waoo! Fiberbredbånd gennem Fibia, lover vi dig, at du får den forbindelse, du betaler for. Vi har en hastighedsgaranti, som er din sikkerhed for dette.

Hastighedstest - Tag en Net test her

Det er vigtigt, at du har de bedste forudsætninger for at tage en net test. Der findes mange faktorer, der kan påvirke den angivne hastighed i net testen. Hvis du har flere enheder koblet på dit internet, er det vigtigt at disse slukkes. Hvis din computer er af en ældre dato og generelt kører lidt langsommere end normalen, kan det også have en effekt på hastigheden.

  • Sluk alle enheder, som er koblet på dit netværk 
  • Forbind din pc til fiberboksen med et kabel
  • Tag testen 

 

Få de bedste resultater fra din Net Test 

For at få den bedste og mest præcise net test, er det vigtigt, at testen har de bedste forudsætninger for at præstere optimalt. For at foretage den mest præcise hastighedstest, skal du først tilslutte din computer direkte til fiberboksen eller routeren. Foretager du en net test, skal du ligeledes sikre dig, at du kun bruger godkendte kabler såsom CAT-5e eller CAT6. Hvis du bruger ældre kabler, er de ikke optimerede til at give et præcist billede af din internethastighed.

Når alt det praktiske er på plads, skal du huske at lukke for alle kørende programmer. Hvis du har flere programmer, der dræner dit internet, vil det også påvirke den målte hastighed i net testen. Derefter skal du manuelt slukke for dit trådløse internet via din computer, så der ikke kommer interferens. Det kan nemlig påvirke resultatet af din net test. Til sidst er det en god idé at slukke for din indbyggede firewall og antivirus program, da programmerne har en konstant forbindelse til internettet for at være 100% opdaterede. Det er meget vigtigt, at du slår det til efterfølgende!

Hvis du har fulgt alle vores råd, og stadig oplever dårlige hastighedsmålinger via net testen, kan du stå i en situation, hvor din computer måske er nået en vis alder. Her kan det være, at du skulle overveje at købe dig en ny computer med tiden.

Net test – derfor kan dit internet være langsomt

Der kan være mange årsager til, at dit internet ikke lever op til dine forventninger. Hvis du ikke er kunde hos Fibia og har fibernet, kan det være du bruger enten en ADSL forbindelse eller et mobilt bredbånd.

Hvis du bruger en ADSL forbindelse, er din internetforbindelse forbundet til en telefonlinje. Her er det altafgørende, at du er tæt på centralen. Her gør det sig netop gældende, at jo længere du er fra centralen, jo langsommere vil dit internet være. Derudover kan du opleve at dit internet kører langsomt på tidspunkter, hvor forbindelsen oplever meget trafik, såsom om aftenen eller i weekenden. Årsagen er, at du ofte skal dele forbindelsen til internettet med de andre tilkoblede på samme central, hvilket, i sidste ende, giver dig en dårligere forbindelse.

Er du en bruger af et mobilt bredbånd, kan du ofte lide under miljømæssige vilkår. 4G er ikke etableret i alle dele af Danmark, og hvis du befinder dig i en af disse zoner, vil du ikke få det fulde potentiale af din forbindelse. Derudover skal du være særligt opmærksom på det omkringliggende nærmiljø, da forbindelse påvirkes af bakker og bygninger.

Hos Fibia vil du ikke opleve samme problemer. Så hvis du er træt af at tage hensyn til hvornår andre er koblet på, det omkringliggende nærmiljø eller mobilnetværk generelt, så tøv endelig ikke med at kontakte os i dag, og vi gennemgår dine muligheder for at få fibernet. Du kan også prøve vores fibertjekker her.

Tag en net test og få garanteret hastighed

Hvis du har internet gennem Fibia, kan du trygt stole på, at du får den hastighed, du betaler for. Det kan vi love, da dit internet bliver leveret gennem fibernet. Hos Fibia har vi symmetriske hastigheder, så du oplever den samme hastighed – uanset om du downloader eller uploader indhold. Det betyder, at du kan modtage eller sende informationer med samme hastighed. Det er specielt vigtigt, hvis du spiller spil online eller bruger ”skyen” til at uploade vigtige filer.

Modsat andre internetforbindelser bliver vores fibernetforbindelse ikke påvirket af din placering i forhold til centralen eller antallet af brugere, der bruger din fiberforbindelse. Gamle kobberforbindelser har ofte en meget lav upload hastighed kontra download hastighed. Her vil forbindelsen også svækkes, hvis du bruger din telefon eller tv sideløbende, da det trækker ned i den overordnede ydeevne.

Danmarks bedste internet for 7'ende år i træk! 

Hos Fibia er vi rigtig stolte af at være kåret som bedst i test gennem den anerkendte kundeundersøgelse foretaget af Loyalty Group. Vi er ret stolte af, at vi bliver anset for at være den bedste internetudbyder i Danmark, som holder det vi lover, og har de mest loyale kunder på tværs af internetudbydere. Denne pris har vi altså vundet for 7’ende år i træk, så du er i trygge hænder, hvis du vælger os!