Speed test

Internet speed test 

Langsomt internet er en gene, som langt de fleste med en bredbåndsforbindelse må døje med fra tid til anden. Derfor er det en rigtig god idé at lave en internet speed test for løbende at holde øje med hastigheden på dit internet.  

Mange brugere ved ikke, at deres internetudbyder skal kunne stå til ansvar for den internethastighed, som de lover. Ved at lave en speed test på dit internet, kan du altså tjekke, om de overholder den minimumshastighed, som du betaler for. 

Check internet speed 

Hvordan tester man sin internet speed? Du kan lave en speed test her på Fibias website, ved at trykke på ”Go”-knappen. 

For at foretage den mest præcise speed test, skal du sørge for at gøre følgende inden: 

  • Sluk for det trådløse netværk 
  • Internetkablet skal forbindes direkte fra routeren til din computer 
  • Alle andre applikationer, internetsessioner, firewall og antivirusprogrammer skal slås fra på din computer 

Derfor er din internet speed langsom

Der er mange faktorer, som kan forringe din internetforbindelseEn traditionel forbindelse med ADSL kan nemlig påvirkes af ting, som brugeren ikke selv kan gøre noget vedDet kan eksempelvis være noget så simpelt som din afstand til bredbåndscentralen. Forbindelsen påvirkes nemlig af hvor langt væk du er, og om der er skove, bakker eller høje bygninger i vejen. 

Samtidig deler en traditionel bredbåndsforbindelse også kapacitet med andre brugere. Derfor kan der opstå ”kø-effekt” på tidspunkter hvor, at flere brugere er online samtidig.

 

Hastighedsgaranti med fiberbredbånd fra Fibia

Ved hjælp af en internet speed test kan du se om du betaler for en hastighed, som du måske ikke får. Med fibernet fra Fibia kan vi altid tilbyde dig en hastighedsgaranti på dit internet. På grund af fibernet-teknologien kan vi garantere, at du altid får minimum den hastighed, du betaler for.  

Da fiberforbindelsen er direkte forbundet til dit hjem, vil den nemlig aldrig blive påvirket af din lokation, eller hvor mange, der bruger forbindelsen. Den direkte forbindelse betyder også, at der ikke trækkes ned i hastigheden hvis du eksempelvis streamer eller er på din telefon samtidig.  

Tag en internet speed test i dag, og se om du også betaler for noget, du ikke får af din internetudbyder