Hastighedstest

Betaler du også for noget, du ikke får?
Det gør du ikke som kunde hos Fibia!

Mange internetleverandører arbejder med "op til"-hastigheder - men ikke Fibia.

Bestiller du Waoo! fiberbredbånd fra Fibia, får du altid den hastighed, du betaler for. Vi giver hastighedsgaranti på din forbindelse, så du ikke behøver at være i tvivl om du har båndbredde nok - for det har du!

Mere om vores bredbånd med garanteret hastighed

 

Test din hastighed her

Brug hastighedstesten herunder til at teste, hvor høj internethastighed du har i dag. Måske betaler du for en hastighed, som du ikke får.

Lynhurtigt internet stiller krav til dit udstyr. Der er mange faktorer, der kan have indvirkning på den målte hastighed, f.eks. hardwaren i den enhed, du tester fra. Viser hastighedstesten ikke det forventede resultat, og er du allerede kunde hos Fibia, så prøv at tage testen igen her. Viser testen stadigvæk ikke det forventede resultat, så følg denne guide.

1. Sluk alle enheder, som er koblet på dit netværk

2. Forbind din pc til fiberboksen med et kabel

3. Tag testen

Sådan foretager du den mest korrekte hastighedstest
 • Foretag målingen med et kabel direkte tilsluttet din fiberboks
 • Slå dit trådløse netværk fra
 • Luk alle kørende programmer
 • Brug godkendte kabler (CAT-5e eller CAT6)
 • Slå din indbyggede firewall og dit antivirus program fra (husk at slå den til igen efter testen)
 • Brug en nyere computer

Er resultatet ikke som du forventer, skal du følge denne vejledning:

Mbit/s (Mbps) er en måleenhed for datatransmission. Den angiver hastigheden i megabit pr. sekund. Således betyder 1 Mbit/s at man kan overføre 1 Mbit (1024 kilobit) = 128 kilobyte i sekundet. En MB tager derfor 8 sekunder at overføre (teoretisk hastighed).

Download hastigheden afgører hvor hurtigt du kan hente indhold fra internettet, f.eks. fra streaming tjenester som YouTube, NetFlix eller Spotfiy. Download hastigheden afgører også hvor hurtigt du henter en hjemmeside ind og hvor hurtigt du downloader vedhæftede filer.

Upload hastigheden benyttes når du ligger ting op på internettet, f.eks. billeder til Facebook, videoer på YouTube eller hvis du synkronisere filer til Dropbox eller blot når du sender en email med en vedhæftet fil. Benytter du en online lagringstjenste som f.eks. Online Harddisk som er inkludere eller kan tilkøbe til vores Waoo Fiberpakker, vil en hurtig upload hastighed sikre dig optimal synkronisering.

Se om du kan få lynhurtigt fibernet

 

Prøv vores fibertjekker

Hastighedstest

Det er en god idé løbende at holde øje med hastigheden på dit internet, specielt hvis du lige har skiftet udbyder. På den måde er du sikker på, at du altid får den hastighed, som du betaler for. Problemerne ved fastnet internet er, at udbyder ikke altid kan leve op til de hastigheder, som de lover. Derfor er det i dag et krav, at de kan stå inden for en minimumshastighed, og det er altså den du skal tjekke efter, når du laver en hastighedstest.

Fordelen ved at vælge fiberbredbånd er, at du altid får den hastighed du betaler for.

Test internethastighed

Det er meget simpelt at teste internethastigheden hos Fibia. Alt du skal gøre er at trykke på knappen Start Test herover, også får du resultatet direkte på skærmen. Når du tester hastigheden er det ikke alene upload og download, som er relevant at kigge på.

Hastighedstesten undersøger ligeledes pinghastigheden, som er den forsinkelse, der er mellem din computer og den server, som står for hastighedstesten. Spiller du mange spil på computeren er det vigtigt, at pinghastigheden er lav, især hvis du skal reagere hurtigt.

Få den mest korrekte hastighedstest

For at få så nøjagtig en hastighedstest som muligt, er der nogle forudsætninger, du skal tage højde for. Anvender du et trådløst netværk i hjemmet, skal du slå det fra og i stedet foretage målingen direkte på internetboksen med godkendte kabler (Cat. 5e eller 6). Du kan nemlig ikke undgå, at det trådløse netværk vil skabe forringelser i hastigheden. Ligeledes skal du lukke helt ned for alle kørende programmer, og slå den indbyggede firewall og antivirus program fra. Det er dog vigtigt at huske og slå den til igen efter testen.

Der er mange faktorer som spiller en rolle, men alt andet lige, vil en nyere computer give et mere præcist resultat af hastighedstesten.

Hvorfor er mit net langsomt?

Der kan være flere årsager til, at dit internet er langsomt, hvis du anvender en ADSL forbindelse eller et mobilt bredbånd. Anvender du ADSL, er din forbindelse tilknyttet en telefonlinje, og afstanden til en bredbåndscentral kan være lang. Jo længere afstand der er til centralen, jo langsommere vil dit internet være. Du kan også opleve, at hastigheden udelukkende er langsommere på nogle tidspunkter – typisk aften og i weekenden. Årsagen til dette er, at en ADSL forbindelse deles mellem brugerne – dvs. at du kan mærke stor forskel på hastigheden, afhængigt af hvor mange der er online samtidig. Er dit internet langsomt, kan det også være på grund af routerens placering eller blot fordi, det er en ældre model. En nyere router, vil give en hurtigere forbindelse.

Anvender du en mobil forbindelse, skal du være opmærksom på, at 4G endnu ikke er tilgængelig i hele Danmark. Ligeledes kan forbindelsen være påvirket af høje bakker og bygninger i nærområdet.
En anden årsag kan være, at din udbyder ikke leverer den forbindelse, som du betaler for.

Tjek hastigheden på dit internet med en hastighedstest på forskellige tidspunkter af døgnet, og ring herefter til din udbyder for at høre om eventuelle årsager til dette.

Kan jeg selv fikse det?

Før du går ud og anskaffer dig en ny forbindelse eller udbyder, er der nogle tricks du kan prøve derhjemme.

 • Tjek placeringen af din router – routeren skal som hovedregel altid være placeret 1-1,5 meter fra gulvet.
 • Placér ikke din router op ad radiatorer, tæt på andet elektronik eller i et skab. Ligeledes gælder det, at jo færre fysiske forhindrer, jo bedre signal.
 • Bor du i et stort hus, har én router ikke nok rækkevidde til at nå ud i hele huset. Monter eventuelt endnu en router i huset.
 • Placer routeren i det rum, hvor du anvender internettet mest – men sørg for at ledningen til hovedstikken ikke er mere en 3 meter fra routeren. En lang ledning vil svække forbindelsen.
 • Anvend en nyere router, der bruger N- eller A/C standard i stedet for de ældre B/G-standard.
Skal jeg have nyt net?

Har du prøvet alle ovenstående punkter, og er din internetforbindelse stadigvæk langsom, er det tid til at skifte net. Det kan være, at du blot skal opgradere din internetforbindelse, fordi du ikke har gjort det i mange år. I dag betaler mange husstande alt for meget for en lille hastighed – blot fordi de ikke har fulgt med udviklingen og opdateret sit abonnement.

Hvor kan jeg få det, og hvad skal jeg overveje i denne proces?

Inden du går ud og anskaffer dig nyt internet, er der nogle overvejelser at gøre. Først og fremmest: hvilken hastighed har du brug for? Der er forskel på, hvilken type internet du ønsker at anskaffe dig. Har du mulighed for at få fibernet, vil din hastighed ikke påvirkes af vind og vejr eller hvor mange, du deler forbindelsen med. Den hastighed du vælger, skal afspejle, hvad du ønsker at bruge din forbindelse til. Skal du blot tjekke mails og surfe rundt på nettet, behøver du ikke at vælge din hurtigste hastighed, der findes – skal du derimod up- og downloade store filer og se film online, skal du ikke vælge den mindste hastighed. Værd realistisk, når du vælger den ønskede hastighed, ellers bliver du blot skuffet, når hastigheden igen føles for langsom.

Prøv vores fibertjekker