Fibia Nyheder

12.03.2019

Sorø får fibernet

Hele Sorø får nu mulighed for at komme på fremtidens fibernet for nul kroner og få glæde af det lynhurtige og stabile internet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

12.03.2019

Skælskør får fibernet

Skælskør kan nu komme på fremtidens fibernet for nul kroner og få glæde af det lynhurtige og stabile internet. 

Læs hele pressemeddelelsen her.

23.01.2019

Fibernet tilbydes i Juelsminde

Fibernet er fremtidens digital løsning og den kommer til Juelsminde, hvis der er lokal opbakning nok til projektet. Tilslutningsprisen bliver nul kroner for dem, der er med fra start.

Læs hele pressemeddelelsen her.

18.01.2019

Fibernet til Nykøbing Falster

Fibernet er fremtidens digital løsning og den kommer til Nykøbing Falster, hvis der er lokal opbakning nok til projektet. Tilslutningsprisen bliver nul kroner for dem, der er med fra start.dlel

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

08.01.2019

Fibernet til Lystrup

I løbet af 2019 kan flere end 2700 huse i Lystrup blive koblet gratis på fremtidens fibernet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

08.01.2019

Fibernet til Nordvestsjælland

Næsten 7500 huse i Nykøbing Sjælland og knap 1000 huse i Mullerup, Dalby, Reersø og omegn bliver således koblet på den digitale udvikling med lynhurtigt fibernet i løbet af 2019.

Læs hele pressemeddelelsen her.

20.11.2018

Fibernet til Sydlolland

Store dele af området omkring Rødby på Sydlolland kan se frem til lynhurtigt og stabilt fibernet allerede til sommer.

 

Læs hele pressemeddelelsen her.

18.10.2018

Fibernet til tre udvalgte områder

gravere_DSC_3876.JPG

Det er nu, man kan fremtidssikre sit lokalområde, sit hus og sit internet i Rødby, Mullerup Strand og Nykøbing Sjælland. Det er de første områder, der får tilbudt lynhurtigt internet fra Fibia, der over de kommende fem år investerer 3.4 milliarder kroner i hurtigt internet til alle andelshavere i SEAS-NVE.


Ambitionen hos Fibia er klar; alle andelshavere får tilbuddet i løbet af de næste fem år. Hvis der er opbakning i et lokalområde, så kommer gravemaskinen og teknikerne:

- Vi vil bekæmpe den digitale ulighed, og derfor kommer vi, når der bliver kaldt på os, og der er interesse i området, fastslår administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Engagementet er afgørende

Det er dyrt at grave fibernet ned i vejen og føre det helt ind i husene, så der skal være en solid opbakning i området, forklarer Casper Holst-Christensen:

- Lige nu tager vi imod bestillinger, og hvis der er nok, så ruller vi fibernettet ud i området. Hvis interessen er der, vil vi kunne sætte spaden i jorden til februar, og de fleste vil have fibernet på den anden side af sommeren, siger han og tilføjer:

- Hvis der ikke er interesse nok, så rykker vi videre til andre områder, og så vil der gå en rum tid, før vi har mulighed for at komme tilbage og spørge igen.

Erfaringer fra andre områder viser, at hvis cirka 40 procent tilmelder sig, så kan projektet gennemføres. Denne procentsats vil dog variere i både op og nedadgående retning alt efter lokale geografiske forhold, befolkningstæthed mm.

Vis interesse og gør en forskel

Alle – uanset hvor i regionen man bor – kan gå på www.fibia.dk/fiber og stemme for fibernet med musen.

- Jo mere interesse, der er i et område, jo hurtigere kan vi prioritere, hvor vi skal lægge kræfterne. Derfor bør alle betragte det som en borgerpligt at vise sin interesse, lyder det med et smil fra Casper Holst-Christensen.

Fakta

Fibia er ejet af SEAS-NVE og NRGi og vil de kommende fem år investere i alt 4.6 milliarder kroner i at bekæmpe digital ulighed og sikre adgang til stabilt, hurtigt og fremtidssikret internet til andelshaverne i de to selskaber.

De tre første områder på Sjælland er:

• Rødby og omegn
• Mullerup Strand, Dalby, Reersø og omegn
• Nykøbing Sjælland og omegn

Kontakter
Rasmus Carlsen, pressekontakt Fibia, mobil 30 28 67 20

30.04.2018

Fiberselskab fortsætter fremgangen

montoer_DSC_3267.JPG

Pressemeddelelse - Svinninge, 30. april, 2018.

Det netop offentliggjorte årsregnskab fra fibernetselskabet Fibia P/S viser, for tredje år i træk, at der fortsat er fuld fart på udrulningen af fiber. Årsregnskabet for 2017 beretter om en solid fremgang i kundebasen, og Fibia har nu rundet mere end 118.000 kunder. 

I 2017 fik Fibia flere end 27.000 nye kunder og Fibias resultat fra primær drift før afskrivninger (EBITDA) er øget med 34 % og overskuddet er på 116 mio. kr. for 2017. Årets resultat er et forventet, men dog reduceret, underskud på 97 mio. kr. Dette er samtidig med at der er skruet markant op for aktivitetsniveauet i 2017. Investeringerne er således 58 % højere end året før.   

”Vores regnskabsår viser fremgang, og vi følger vores plan. Jeg ser derfor resultatet for 2017 som tilfredsstillende. Fibia har fået flere kunder, og vi har i 2017 implementeret en ny it-infrastruktur der skal gøre det mere effektivt for os at tilbyde endnu flere borgere mulighed for en moderne digital oplevelse uden snærende kapacitetsgrænser. Jeg mener derfor, at vi er godt rustet til at vokse yderligere,” siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

I dag er kravet, at brugernes internetforbindelse har en kapacitet, hvor hele hustanden kan være koblet på – uden at forbindelsen af den grund bliver langsom. Fibia mærker tydeligt, at den eksplosive stigning af blandt andet streamingtjenester, online spil og flere digitale services skaber en stigende efterspørgsel efter et stabilt og ikke mindst hurtigere net. I 2017 har Fibias primære fokus fortsat været udrulning af fiber i ejernes (SEAS-NVE og NRGi) forsyningsområder, og Fibia har gjort fibernet tilgængeligt for endnu flere borgere, end tilfældet var i 2016.

Vi oplever en meget kraftig efterspørgsel på vores fiberforbindelser. Vækstpotentialet er stadig enormt. Fibia har derfor igen i 2017 investeret massivt i udrulning af fiber, og alene sidste år har vi givet yderligere ca. 35.000 husstande i vores ejeres forsyningsområder mulighed for fibernet,” siger Casper Holst-Christensen.

Fibia lancerede i 2017 Fiberpuljen, som med en investering på i alt 150 mio. kr. fra SEAS-NVE var øremærket udrulning af fiber i yderområderne. Fibia forventer at færdiggøre etableringen af fibernet til de nye områder i løbet af 2018.

 

Nøgletal (mio. DKK)              

2017              

2016                                     

2014/2015 (17 mdr.)

Nettoomsætning                    

474

433                                       

518

Bruttoresultat                         

268                 

233                                      

240

EBITDA                            

116

87     

44

Årets resultat (før skat)           

(97)                 

(109)               

(167)

Egenkapital 

2761               

2858                

2.966

Soliditetsgrad (%)                       

71                                         

80

88

Investeringer (anlæg)              

480

304

393

For flere oplysninger kontakt venligst:

Pressekonsulent Kasper Brøndum Andersen. Telefon 51427597. E-mail: kan@fibia.dk / presse@fibia.dk

Om Fibia P/S

Fibia er et af Danmarks største fibernetselskaber. Med udgangspunkt i SEAS-NVE’s og NRGi’s forsyningsområder er det Fibias vision at levere adgang til markedets bedste og hurtigste internet. Gennem sit medejerskab af Waoo A/S leverer Fibia digitale tjenester i form af TV, internet og telefoni, blandt andet Danmarks bedste internet* fra Waoo.

*I 2018 blev Waoo for 7. år i træk kåret af Loyalty Group som Danmarks bedste internetudbyder.

17.11.2017

Faxe Kommune fortsætter fiberudrulningen

Pressemeddelelse - Svinninge, 17. november 2017.

Yderligere udbredelse af fibernet i flere områder i Faxe Kommune, blandt andet Faxe Ladeplads, skal løfte kommunen op blandt de kommuner, hvor borgerne har de bedste digitale muligheder, men det kræver samarbejde mellem borgere, virksomhederne, kommunen og Fibia.

Pilen peger én vej for udbredelsen af bredbånd i Faxe Kommune: Opad!
Kommunen har været proaktiv i at få etableret 18 såkaldte hotspots, hvor borgere og turister kan logge på internettet via et trådløst netværk. Derudover har man iværksat samarbejde med bredbåndsudbyderne for at løfte niveauet for, hvor mange borgere og virksomheder der har adgang til hurtigt internet.

Det har været kommunens forventning, at en stor del af kommunes borgere og virksomheder på nuværende tidspunkt ville være koblet på fremtidens internet, via de politiske prioriteringer i Faxe byråd. De forventninger har det indtil nu ikke været muligt for fibernetselskabet Fibia at indfri, men nu skal der helt rene linjer for samarbejdet, lyder det samstemmende fra Faxe Kommune og Fibia.

Første skridt: Fiber til Faxe Ladeplads
”Det er afgørende for alle borgere at have adgang til super hurtigt bredbånd i by og på land. Ofte er hverken internet- eller mobildækningen på det niveau, der kræves i et moderne samfund. Derfor har vi gjort, hvad vi har mulighed for, men nu sætter vi endnu mere fart på udrulningen af fibernet. Næste skridt bliver Faxe Ladeplads, men målet er, at hele Faxe Kommune skal være på niveau med resten af Danmark, hvad angår hurtigt internet – og gerne bedre,” siger borgmester Knud Erik Hansen.

I Fibia glæder man sig også til at tage et nyt stort skridt på vejen mod at tilbyde fibernet til mange af de borgere, som sukker efter tidssvarende internet. Også selv om det ikke er muligt at tilbyde fibernet til alle dem, der tidligere har fået opfattelsen af, at deres adresse inden længe ville få adgang til den digitale motorvej.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Faxe Kommune, og vi oplever en meget stor interesse fra borgerne for at få fibernettet udbredt. Så vi er kede af, at vi indtil nu ikke helt har kunnet levere det, som politikere og borgere i Faxe Kommune har forventet. Men nu går vi i gang med en mere grundig undersøgelse af, hvor det bedst kan svare sig at gå i gang først,” siger André Jensen, der er salgschef i Fibia.

Lokale ildsjæle går forrest
I nogle områder har borgerne taget sagen i egen hånd. Med en ihærdig indsats har lokale ildsjæle skabt så stor opbakning om projekter, at det lokale fibernetselskab, Fibia, har valgt at rulle fiber ud til de interesserede. Det gælder blandt andet i Skuderløse og Teestrup. Og netop den lokale opbakning er vigtig, understreger leverandøren, Fibia. Erfaringen viser nemlig, at chancen for at få fibernet er størst, hvor flest borgere melder sig som fiberambassadører.

”Vi skylder en stor tak til de borgere, som har ydet en helt ekstraordinær indsats for at skabe opbakning om de enkelte fibernetprojekter. Når de folkevalgte på Christiansborg har bestemt, at ansvaret for at etablere fibernet i Danmark hviler på de private aktører, så kræver det, at områderne står sammen. Og det har de gjort her i Faxe Kommune. Samtidig har Fibia været en positiv medspiller,” siger Knud Erik Hansen, som også takker byrådet for at understøtte udrulningen af fiber til alle dele af kommunen.

Byrådet har allerede for flere år siden indset nødvendigheden af gode fiberforbindelser til alle dele af kommunen. Der er derfor investeret i fiberforbindelse til kommunale institutioner, medarbejdere, politikere og turiststeder rundt om i hele kommunen. De næste skridt kræver lokal opbakning, hvis alle i Faxe Kommune skal have adgang til hurtigt bredbånd. Især er der behov for, at lokale ildsjæle melder sig som ambassadører for at udbrede kendskabet til betydningen af hurtigt bredbånd.

”Ved at koble sig på fibernettet får man selv hurtigt internet og mange andre muligheder. Men samtidig bidrager man også til at give hele sit lokalområde et løft. Det kommer både borgere og erhvervsliv til gode,” siger borgmester Knud Erik Hansen.

FAKTA
• Faxe Kommune understøtter udbredelsen af hurtigt internet til alle borgere.
• I oktober 2016 havde 51,5% af kommunens husstande mulighed for hurtigt bredbånd via fiber. I november 2017 er tallet steget til 59,9%
• Planen er, at mere end 72% af husstandene har mulighed for at koble sig på hurtigt bredbånd i løbet af første halvår 2018.
• En stor del af stigningen er kommet via mange kilometer nye fiberkabler, som fibernetselskabet Fibia har etableret for Faxe Kommune.
• Ud over fibernet til flere tusinde nye husstande har Faxe Kommune investeret i etableringen af 18 hotspots med trådløs adgang til internettet.

Pressebilleder kan hentes på fibia.dk/presse