Fibia Nyheder

04.06.2019

Højby får fibernet fra Fibia

Flere end 3000 huse i Højby kan komme på fibernettet inden nytår. Læs hele pressemeddelelsen her.

28.05.2019

Fibia kommer med endnu mere fibernet til Slagelse

Fibia er i fuld gang med at tilbyde stærkt og fremtidssikret fibernet på Vestsjælland, Lolland-Falster og øerne. Nu kan næsten 6.000 husstande i Slagelse glæde sig til at blive koblet på for nul kroner. Arbejdet begynder allerede i juni. Læs hele pressemeddelelsen her.

23.05.2019

Fibia tilbyder endnu mere fibernet til Næstved

Næsten 6000 husstande i Næstved kan nu blive koblet på fibernettet for nul kroner og arbejdet begynder allerede til juni. Læs hele pressemeddelelsen her.

06.05.2019

Fibia rykker ind i Næstved

Næstved kan se frem til lynhurtigt og stabilt fibernet fra Fibia, der går i gang med at etablere de første 1200 forbindelser omkring årsskiftet. 

Læs hele nyheden her.

06.05.2019

Fibia rykker ind i Slagelse

Slagelse kan se frem til lynhurtigt og stabilt fibernet fra Fibia, der går i gang med at etablere de første 1200 forbindelser omkring årsskiftet. 

Læs hele pressemeddelelsen her.

30.04.2019

Fremgang for Fibia

Flere og flere har brug for hurtigt og stabilt internet og det kan aflæses i 2018-regnskabet. Læs om regnskabet her.

12.04.2019

Fibernet i Højby

Fremtidens fibernet kommer til sommerhusområdet Højby, hvis der er nok, der ønsker det.

Læs hele pressemeddelelsen her.

12.03.2019

Sorø får fibernet

Hele Sorø får nu mulighed for at komme på fremtidens fibernet for nul kroner og få glæde af det lynhurtige og stabile internet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

12.03.2019

Skælskør får fibernet

Skælskør kan nu komme på fremtidens fibernet for nul kroner og få glæde af det lynhurtige og stabile internet. 

Læs hele pressemeddelelsen her.

23.01.2019

Fibernet tilbydes i Juelsminde

Fibernet er fremtidens digital løsning og den kommer til Juelsminde, hvis der er lokal opbakning nok til projektet. Tilslutningsprisen bliver nul kroner for dem, der er med fra start.

Læs hele pressemeddelelsen her.

18.01.2019

Fibernet til Nykøbing Falster

Fibernet er fremtidens digital løsning og den kommer til Nykøbing Falster, hvis der er lokal opbakning nok til projektet. Tilslutningsprisen bliver nul kroner for dem, der er med fra start.dlel

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

08.01.2019

Fibernet til Lystrup

I løbet af 2019 kan flere end 2700 huse i Lystrup blive koblet gratis på fremtidens fibernet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

08.01.2019

Fibernet til Nordvestsjælland

Næsten 7500 huse i Nykøbing Sjælland og knap 1000 huse i Mullerup, Dalby, Reersø og omegn bliver således koblet på den digitale udvikling med lynhurtigt fibernet i løbet af 2019.

Læs hele pressemeddelelsen her.

20.11.2018

Fibernet til Sydlolland

Store dele af området omkring Rødby på Sydlolland kan se frem til lynhurtigt og stabilt fibernet allerede til sommer.

 

Læs hele pressemeddelelsen her.

18.10.2018

Fibernet til tre udvalgte områder

gravere_DSC_3876.JPG

Det er nu, man kan fremtidssikre sit lokalområde, sit hus og sit internet i Rødby, Mullerup Strand og Nykøbing Sjælland. Det er de første områder, der får tilbudt lynhurtigt internet fra Fibia, der over de kommende fem år investerer 3.4 milliarder kroner i hurtigt internet til alle andelshavere i SEAS-NVE.


Ambitionen hos Fibia er klar; alle andelshavere får tilbuddet i løbet af de næste fem år. Hvis der er opbakning i et lokalområde, så kommer gravemaskinen og teknikerne:

- Vi vil bekæmpe den digitale ulighed, og derfor kommer vi, når der bliver kaldt på os, og der er interesse i området, fastslår administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Engagementet er afgørende

Det er dyrt at grave fibernet ned i vejen og føre det helt ind i husene, så der skal være en solid opbakning i området, forklarer Casper Holst-Christensen:

- Lige nu tager vi imod bestillinger, og hvis der er nok, så ruller vi fibernettet ud i området. Hvis interessen er der, vil vi kunne sætte spaden i jorden til februar, og de fleste vil have fibernet på den anden side af sommeren, siger han og tilføjer:

- Hvis der ikke er interesse nok, så rykker vi videre til andre områder, og så vil der gå en rum tid, før vi har mulighed for at komme tilbage og spørge igen.

Erfaringer fra andre områder viser, at hvis cirka 40 procent tilmelder sig, så kan projektet gennemføres. Denne procentsats vil dog variere i både op og nedadgående retning alt efter lokale geografiske forhold, befolkningstæthed mm.

Vis interesse og gør en forskel

Alle – uanset hvor i regionen man bor – kan gå på www.fibia.dk/fiber og stemme for fibernet med musen.

- Jo mere interesse, der er i et område, jo hurtigere kan vi prioritere, hvor vi skal lægge kræfterne. Derfor bør alle betragte det som en borgerpligt at vise sin interesse, lyder det med et smil fra Casper Holst-Christensen.

Fakta

Fibia er ejet af SEAS-NVE og NRGi og vil de kommende fem år investere i alt 4.6 milliarder kroner i at bekæmpe digital ulighed og sikre adgang til stabilt, hurtigt og fremtidssikret internet til andelshaverne i de to selskaber.

De tre første områder på Sjælland er:

• Rødby og omegn
• Mullerup Strand, Dalby, Reersø og omegn
• Nykøbing Sjælland og omegn

Kontakter
Rasmus Carlsen, pressekontakt Fibia, mobil 30 28 67 20

30.04.2018

Fiberselskab fortsætter fremgangen

montoer_DSC_3267.JPG

Pressemeddelelse - Svinninge, 30. april, 2018.

Det netop offentliggjorte årsregnskab fra fibernetselskabet Fibia P/S viser, for tredje år i træk, at der fortsat er fuld fart på udrulningen af fiber. Årsregnskabet for 2017 beretter om en solid fremgang i kundebasen, og Fibia har nu rundet mere end 118.000 kunder. 

I 2017 fik Fibia flere end 27.000 nye kunder og Fibias resultat fra primær drift før afskrivninger (EBITDA) er øget med 34 % og overskuddet er på 116 mio. kr. for 2017. Årets resultat er et forventet, men dog reduceret, underskud på 97 mio. kr. Dette er samtidig med at der er skruet markant op for aktivitetsniveauet i 2017. Investeringerne er således 58 % højere end året før.   

”Vores regnskabsår viser fremgang, og vi følger vores plan. Jeg ser derfor resultatet for 2017 som tilfredsstillende. Fibia har fået flere kunder, og vi har i 2017 implementeret en ny it-infrastruktur der skal gøre det mere effektivt for os at tilbyde endnu flere borgere mulighed for en moderne digital oplevelse uden snærende kapacitetsgrænser. Jeg mener derfor, at vi er godt rustet til at vokse yderligere,” siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

I dag er kravet, at brugernes internetforbindelse har en kapacitet, hvor hele hustanden kan være koblet på – uden at forbindelsen af den grund bliver langsom. Fibia mærker tydeligt, at den eksplosive stigning af blandt andet streamingtjenester, online spil og flere digitale services skaber en stigende efterspørgsel efter et stabilt og ikke mindst hurtigere net. I 2017 har Fibias primære fokus fortsat været udrulning af fiber i ejernes (SEAS-NVE og NRGi) forsyningsområder, og Fibia har gjort fibernet tilgængeligt for endnu flere borgere, end tilfældet var i 2016.

Vi oplever en meget kraftig efterspørgsel på vores fiberforbindelser. Vækstpotentialet er stadig enormt. Fibia har derfor igen i 2017 investeret massivt i udrulning af fiber, og alene sidste år har vi givet yderligere ca. 35.000 husstande i vores ejeres forsyningsområder mulighed for fibernet,” siger Casper Holst-Christensen.

Fibia lancerede i 2017 Fiberpuljen, som med en investering på i alt 150 mio. kr. fra SEAS-NVE var øremærket udrulning af fiber i yderområderne. Fibia forventer at færdiggøre etableringen af fibernet til de nye områder i løbet af 2018.

 

Nøgletal (mio. DKK)              

2017              

2016                                     

2014/2015 (17 mdr.)

Nettoomsætning                    

474

433                                       

518

Bruttoresultat                         

268                 

233                                      

240

EBITDA                            

116

87     

44

Årets resultat (før skat)           

(97)                 

(109)               

(167)

Egenkapital 

2761               

2858                

2.966

Soliditetsgrad (%)                       

71                                         

80

88

Investeringer (anlæg)              

480

304

393

For flere oplysninger kontakt venligst:

Pressekonsulent Kasper Brøndum Andersen. Telefon 51427597. E-mail: kan@fibia.dk / presse@fibia.dk

Om Fibia P/S

Fibia er et af Danmarks største fibernetselskaber. Med udgangspunkt i SEAS-NVE’s og NRGi’s forsyningsområder er det Fibias vision at levere adgang til markedets bedste og hurtigste internet. Gennem sit medejerskab af Waoo A/S leverer Fibia digitale tjenester i form af TV, internet og telefoni, blandt andet Danmarks bedste internet* fra Waoo.

*I 2018 blev Waoo for 7. år i træk kåret af Loyalty Group som Danmarks bedste internetudbyder.

17.11.2017

Faxe Kommune fortsætter fiberudrulningen

Pressemeddelelse - Svinninge, 17. november 2017.

Yderligere udbredelse af fibernet i flere områder i Faxe Kommune, blandt andet Faxe Ladeplads, skal løfte kommunen op blandt de kommuner, hvor borgerne har de bedste digitale muligheder, men det kræver samarbejde mellem borgere, virksomhederne, kommunen og Fibia.

Pilen peger én vej for udbredelsen af bredbånd i Faxe Kommune: Opad!
Kommunen har været proaktiv i at få etableret 18 såkaldte hotspots, hvor borgere og turister kan logge på internettet via et trådløst netværk. Derudover har man iværksat samarbejde med bredbåndsudbyderne for at løfte niveauet for, hvor mange borgere og virksomheder der har adgang til hurtigt internet.

Det har været kommunens forventning, at en stor del af kommunes borgere og virksomheder på nuværende tidspunkt ville være koblet på fremtidens internet, via de politiske prioriteringer i Faxe byråd. De forventninger har det indtil nu ikke været muligt for fibernetselskabet Fibia at indfri, men nu skal der helt rene linjer for samarbejdet, lyder det samstemmende fra Faxe Kommune og Fibia.

Første skridt: Fiber til Faxe Ladeplads
”Det er afgørende for alle borgere at have adgang til super hurtigt bredbånd i by og på land. Ofte er hverken internet- eller mobildækningen på det niveau, der kræves i et moderne samfund. Derfor har vi gjort, hvad vi har mulighed for, men nu sætter vi endnu mere fart på udrulningen af fibernet. Næste skridt bliver Faxe Ladeplads, men målet er, at hele Faxe Kommune skal være på niveau med resten af Danmark, hvad angår hurtigt internet – og gerne bedre,” siger borgmester Knud Erik Hansen.

I Fibia glæder man sig også til at tage et nyt stort skridt på vejen mod at tilbyde fibernet til mange af de borgere, som sukker efter tidssvarende internet. Også selv om det ikke er muligt at tilbyde fibernet til alle dem, der tidligere har fået opfattelsen af, at deres adresse inden længe ville få adgang til den digitale motorvej.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Faxe Kommune, og vi oplever en meget stor interesse fra borgerne for at få fibernettet udbredt. Så vi er kede af, at vi indtil nu ikke helt har kunnet levere det, som politikere og borgere i Faxe Kommune har forventet. Men nu går vi i gang med en mere grundig undersøgelse af, hvor det bedst kan svare sig at gå i gang først,” siger André Jensen, der er salgschef i Fibia.

Lokale ildsjæle går forrest
I nogle områder har borgerne taget sagen i egen hånd. Med en ihærdig indsats har lokale ildsjæle skabt så stor opbakning om projekter, at det lokale fibernetselskab, Fibia, har valgt at rulle fiber ud til de interesserede. Det gælder blandt andet i Skuderløse og Teestrup. Og netop den lokale opbakning er vigtig, understreger leverandøren, Fibia. Erfaringen viser nemlig, at chancen for at få fibernet er størst, hvor flest borgere melder sig som fiberambassadører.

”Vi skylder en stor tak til de borgere, som har ydet en helt ekstraordinær indsats for at skabe opbakning om de enkelte fibernetprojekter. Når de folkevalgte på Christiansborg har bestemt, at ansvaret for at etablere fibernet i Danmark hviler på de private aktører, så kræver det, at områderne står sammen. Og det har de gjort her i Faxe Kommune. Samtidig har Fibia været en positiv medspiller,” siger Knud Erik Hansen, som også takker byrådet for at understøtte udrulningen af fiber til alle dele af kommunen.

Byrådet har allerede for flere år siden indset nødvendigheden af gode fiberforbindelser til alle dele af kommunen. Der er derfor investeret i fiberforbindelse til kommunale institutioner, medarbejdere, politikere og turiststeder rundt om i hele kommunen. De næste skridt kræver lokal opbakning, hvis alle i Faxe Kommune skal have adgang til hurtigt bredbånd. Især er der behov for, at lokale ildsjæle melder sig som ambassadører for at udbrede kendskabet til betydningen af hurtigt bredbånd.

”Ved at koble sig på fibernettet får man selv hurtigt internet og mange andre muligheder. Men samtidig bidrager man også til at give hele sit lokalområde et løft. Det kommer både borgere og erhvervsliv til gode,” siger borgmester Knud Erik Hansen.

FAKTA
• Faxe Kommune understøtter udbredelsen af hurtigt internet til alle borgere.
• I oktober 2016 havde 51,5% af kommunens husstande mulighed for hurtigt bredbånd via fiber. I november 2017 er tallet steget til 59,9%
• Planen er, at mere end 72% af husstandene har mulighed for at koble sig på hurtigt bredbånd i løbet af første halvår 2018.
• En stor del af stigningen er kommet via mange kilometer nye fiberkabler, som fibernetselskabet Fibia har etableret for Faxe Kommune.
• Ud over fibernet til flere tusinde nye husstande har Faxe Kommune investeret i etableringen af 18 hotspots med trådløs adgang til internettet.

Pressebilleder kan hentes på fibia.dk/presse

11.05.2017

Dobbelt så mange penge i Fiberpuljen – 72 nye lokalområder får nu fibernet

Pressemeddelelse - Svinninge, 11. maj 2017.

SEAS-NVE har valgt at fordoble Fiberpuljen – fra 50 til nu 100 millioner kroner. Dermed kan Fibia snart gå i gang med projekteringen af fibernet til 72 nye lokalområder med i alt 3.300 private husstande og virksomheder på Sjælland, Lolland, Falster og øerne. Med så mange yderområder, der bliver koblet på den digitale motorvej, kan hele region Sjælland se frem til et stort løft.

150 millioner kroner. Så mange penge investerer energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE ekstraordinært i fibernet i 2017. Størstedelen af midlerne er øremærket områder, hvor borgere og virksomheder oplever langsomme internetforbindelser. Oprindeligt oprettede SEAS-NVE en pulje med 50 millioner kroner, der sammen med yderligere 50 millioner kroner skulle dække nogle af de mørke pletter i selskabets forsyningsområde, hvor internettet ikke lever op til nutidens krav. Men interessen var så overvældende, at man nu har lagt yderligere 50 millioner kroner i Fiberpuljen.

”Interessen har været overvældende stor. Vi har modtaget 170 ansøgninger og fået 5.000 tilkendegivelser fra borgere og virksomheder, som gerne ville have fibernet. Vi har derfor også valgt at fordoble Fiberpuljen, så vi investerer 100 millioner kroner. Det kommer til at give regionen et gevaldigt digitalt løft. Vi skal koble Sjælland og Øerne på den digitale motorvej. Landdistrikterne må ikke ende med at stå parkeret i nødsporet,” siger administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand.

De 100 millioner kroner rækker til at føre 72 af projekterne ud i livet. Der er allerede 2.000 tilmeldinger i områderne, som er spredt over hele SEAS-NVE’s forsyningsområde.

”Fiberpuljen har i overraskende høj grad fået borgerne i yderområderne til at finde sammen om at søge fibernet til deres lokalsamfund. Det oplever jeg som et fantastisk eksempel på den moderne andelsbevægelsens styrke. Det skaber resultater at finde sammen og engagere sig i udvikling af sit lokalsamfund”, siger Jesper Hjulmand.

En gave til yderområderne
I Fibia, der er ejet af SEAS-NVE og den østjyske energikoncern NRGi, glæder man sig til at komme i gang med at levere fibernet til de mange nye kunder.

”Det er en særlig stor glæde at kunne tilbyde lynhurtigt fibernet til nogle af de mange, som indtil nu har haft lange udsigter til at blive en del af det digitale Danmark. Nu får de Danmarks bedste internet og mulighed for tv og telefoni i topklasse. Det kan virkelig løfte nogle af disse områder. Så det er en gave, der ikke kan overvurderes, som SEAS-NVE her er kommet med,” siger Casper Holst-Christensen, der er administrerende direktør i Fibia.

Både SEAS-NVE og Fibia peger på betydningen for hele Region Sjælland, der er den del af Danmark, hvor flest adresser har utidssvarende internet. Mange har i dag begrænsede muligheder for at arbejde hjemmefra, kommunikere med det offentlige, streame tv-serier, lave lektier og mange selvfølgeligheder for størstedelen af danskerne. Derudover er sløvt internet kritisk for mange erhvervsdrivende i de mindre samfund.

”Hvis vi skal undgå, at udviklingen går i stå i de mindre samfund, er det helt afgørende at kunne tilbyde hurtigt og stabilt internet. Med Fiberpuljen har vi taget et skridt i den rigtige retning, og selv om der er lang vej til at dække alle adresser, så er det positivt, at vi nu kan levere fibernet til 2.000 borgere og virksomheder. Derudover kan yderligere cirka 1.300 adresser blive tilsluttet på et senere tidspunkt, når vi er færdige med at koble de nye områder på fibernet,” siger Casper Holst Christensen.

Ekstra pres på gravemaskinerne
Den kommende tid vil blive brugt på at planlægge de mange projekter, hvorefter entreprenørerne skal i gang med gravemaskinerne for at lægge de mange kilometer kabel i jorden.

”Vi skal i gang så mange steder, at vi med stor sandsynlighed ikke når at etablere alle nye områder i år. Men vi sætter alle tilgængelige ressourcer af i vores produktionsafdeling, og vi skal nok holde alle de nye kunder informeret undervejs,” siger Casper Holst-Christensen.

Her kan du se alle områder, der får fibernet via Fiberpuljen

05.05.2017

Danmarks største fibernetprojekt rulles ud i Syddjurs

Pressemeddelelse - Svinninge, 4. maj 2017.

 

2.600 husstande og virksomheder kan glæde sig over, at fibernetselskabet Fibia nu har besluttet at
etablere fibernet i hele den sydlige del af Syddjurs Kommune. Når de mange nye kilometer fiberkabler er
gravet ned, er kommunen oppe på over 80 procent af husstandene, som har mulighed for at få lynhurtigt
internet og tv i høj kvalitet.

Et tæt samarbejde mellem den private aktør Fibia og Syddjurs Kommune giver nu et gevaldigt digitalt løft til
tusindvis af husstande, virksomheder og sommerhuse i Østjylland. 29 mindre områder får etableret fibernet i et
stort, samlet projekt, som går under navnet Syd-Syddjurs – og som sandsynligvis er Danmarks hidtil største
enkeltstående fibernetprojekt.

”Vi er utroligt stolte over at få mulighed for at levere fibernet til et så stort sammenhængende område. Fibia er
ejet af to andelsselskaber, og derfor ligger det i vores DNA at være med til at støtte yderområder. I dette tilfælde
har det kun kunnet lade sig gøre, fordi vi har haft en fantastisk medspiller i Syddjurs Kommune,” siger
administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Afgørende for kommunens udvikling
Også fra kommunens side er der glæde over, at de mange måneders arbejde har båret frugt. Med de 7.000
ekstra adresser, som kan kobles på fibernettet, er kommunen nu oppe på knap 24.000 adresser med mulighed
for at få hurtigt fiberbredbånd. Det svarer til 81 procent af alle helårs- og sommerhuse.

”At projektet nu bliver en realitet, har afgørende betydning for vores kommune. Jeg har for nylig kaldt det en
borgerpligt at tilmelde sig, når et tilbud som dette dukker op. Og jeg tror på, at fibernettet kan blive en motor for
udviklingen i hele kommunen – både for borgere, erhvervsliv og turister – selv om det i første omgang kun
dækker den sydlige del,” siger borgmester Claus Wistoft (V), der selv kan se frem til at få fibernet i sit
sommerhus ved Femmøller Strand.

Undervejs i processen har Fibia modtaget mange henvendelser fra borgere og virksomheder, som ønsker
fibernet, men som ligger uden for det område, der nu bliver etableret. Fibia vil i den kommende tid kigge på,
hvordan man kan hjælpe dem, der ikke i første omgang får glæde af fibernettets mange muligheder.

Afgørende med lokalt engagement
Både Fibia og Syddjurs Kommune understreger, at succesen er kommet i hus på grund af to helt afgørende
faktorer: Der har været et korps af engagerede lokale fiberambassadører, og samspillet mellem det private
fibernetselskab og kommunen har fungeret optimalt.

”Først og fremmest skylder vi naturligvis de lokale ildsjæle stor tak for et sejt og tålmodigt stykke arbejde med at
oplyse om fibernettets betydning og muligheder. Samtidig har Fibia været en rigtig god sparringspartner, som
har været positiv og konstruktiv hele vejen. Fra kommunens side har vi støttet på alle de måder, det har været
muligt, og jeg tror ikke, man kan overvurdere betydningen af, at vi nu får så stor en del af vores kommune med
på den digitale motorvej,” siger Claus Wistoft.

Netop udviklingen i yderområderne er temaet for en stor konference på Christiansborg 15. maj, hvor borgmester
Claus Wistoft vil være en af oplægsholderne. Temadagen er afslutningskonference for kampagnen

 

Se pressemeddelelsen som pdf her

28.04.2017

Vækst hos Fibia sætter fart på den digitale udligning

Pressemeddelelse - Svinninge, 28. april 2017.

Fibia P/S, som er et af Danmarks største fiberselskaber, har i 2016 udrullet fibernet til 23.000 nye kunder og har nu en solid kundebase på over 100.000 kunder. Overskuddet fra den primære drift voksede i 2016 med 67%, viser Årsrapport 2016. Det forventede underskud i 2016 blev på 109,6 mio. kr., hvilket er en forbedring på 58,8 mio. kr. i forhold til 2015. Administrerende direktør i Fibia P/S, Casper Holst-Christensen, betegner da også virksomhedens resultatet som tilfredsstillende og på niveau med forventningerne.

”Vi er tilfredse med resultatet for 2016, men vi læner os ikke tilbage. Der er fortsat et stort behov for at få udlignet det digitale Danmark, og særligt at få yderområderne opgraderet til lynhurtigt fibernet. Det er en forudsætning for økonomisk vækst og produktivitet i dag. Internettet og internethandel har brug for stærke, solide forbindelser i fremtiden, hvis konkurrenceevnen skal bevares,” siger Casper Holst-Christensen.

Nianet A/S, hvor Fibia har et medejerskab, leverer også et flot 2016-resultat, hvor overskuddet før skat fordobles. Nianet A/S leverer BtB fiberbaserede højhastigheds LAN-LAN forbindelse, internet og housing- tjenester fra egne datacentre.

Adm. direktør Casper Holst-Christensen forventer et væsentlig bedre bruttoresultat og EBITDA for 2017.
”Vi ser fortsat et stort vækstpotentiale, og Fibias forretningsmodel er meget skalerbar. Herudover vil vi fortsat have fokus på vores omkostningseffektivitet.”

Yderligere fart på den digitale udligning
”Vi har startet 2017 med at lancere Fiberpuljen med en investering fra SEAS-NVE i ryggen. Fiberpuljen er et initiativ til udbygning af infrastrukturen og bedre forbindelser i yderområderne. Hvis Danmark skal fortsætte væksten og ikke knække midt over, må vi sikre, at hele Danmark hurtigst muligt kan få adgang til hurtigere forbindelser. Fiberpuljen er det første og et vigtigt skridt i den retning,” siger Casper Holst-Christensen.

Fibia lancerede i slutningen af 2016 de nye Waoo Fiber-pakker – Internet som det burde være. Danskerne bør have adgang til internet med en hastighed, som kræves af moderne familier. Flere steder i landet, særligt uden for de store byer, må mange børn og voksne leve med stærkt begrænsede muligheder for at streame tv-serier, arbejde hjemmefra, spille onlinespil, lave lektier eller dele videoer og billeder. Waoo Smart WiFi blev i 2016 desuden kåret som verdens bedste Wi-Fi-løsning til hjemmet på den førende internationale konference Wi-Fi Now i London.

”Lynhurtigt bredbånd, som Fibias fibernet, er ikke bare med til at sikre den digitale infrastruktur og en vigtig brik i arbejdet for at skabe økonomisk vækst. En hurtig forbindelse til internettet er også en helt grundlæggende forudsætning for at få hverdagen til at hænge sammen for langt de fleste familier og virksomheder. Får vi ikke de små samfund med i udviklingen, risikerer vi en yderligere skævvridning af Danmark,” siger Casper Holst-Christensen.

Nøgletal (mio. DKK) 2016 2014/2015 (16 måneder)
Nettoomsætning 432,8 517,8
Bruttoresultat 192,3 177,6
Årets resultat (før skat) (108,6) (167,4)
Egenkapital 2857,6 2.966,3
Soliditetsgrad (%) 80,1 87,8

Fibia P/S er et af Danmarks største fibernetselskaber. Med udgangspunkt i SEAS-NVE’s og NRGi’s forsyningsområder er det Fibias vision at levere markedets bedste og hurtigste internet. Fibia leverer, gennem sit medejerskab af Waoo A/S, digitale tjenester i form af tv, internet og telefoni. I 2017 blev Waoos endnu engang kåret af Loyalty Group som Danmarks bedste internetudbyder. Det er 6. år i træk.

Se mere på www.fibia.dk

For flere oplysninger kontakt venligst:
Kommunikationskonsulent Kasper Brøndum Andersen: mobil 41 74 67 97 / e-mail: kan@fibia.dk
Administrerende direktør Casper Holst-Christensen: telefon 78 75 30 17 / mobil 29 37 29 70 / e-mail: cho@fibia.dk

Se pressemeddelelsen som pdf her